Side header image

Onthaaldag

Welkom

Start je op 21 september als nieuwe student aan de Universiteit Antwerpen? Welkom!

Uiteraard gooien we je niet zomaar in het diepe. In de eerste lessen geven de docenten je uitleg over de inhoud van hun lessen en wat ze van jou verwachten.

Maar waarschijnlijk heb je ook andere vragen. Via welke kanalen communiceer je met je faculteit? Hoe leg je je definitieve studieprogramma vast? Op welke vormen van begeleiding kan je een beroep doen? ... 

Traditioneel start het academisch jaar met een fysieke onthaaldag voor startende bachelorstudenten. Aangezien er in september nog beperkingen zijn op het aantal studenten dat we mogen samenbrengen in één ruimte, organiseren we een fysieke én virtuele onthaaldag en worden de activiteiten gespreid over enkele dagen.

Die onthaalactiviteiten vinden soms al plaats in de week van 14 september. Controleer daarom zeker het programma van je faculteit. 

Onthaalactiviteiten van je faculteit

Houd deze pagina's in het oog en ontdek zo het precieze programma van je faculteit. 

Openingsviering en -conference

Naast de onthaalactiviteiten van je faculteit kan je op 21 september om 10 uur naar de openingsviering in de O.L.V. Kathedraal (ook te volgen via livestream). Vanaf 11 uur kan je ook de openingsconference door Ivan Pecnik (bekend van Tegen de Sterren op, De Ridder, Zone Stad) online volgen. 

Onthaalactiviteiten studentenverenigingen

In de namiddag van 21 september kan je kennis maken met de verschillende studentenverenigingen. Unifac, de koepelvereniging van de Stadscampus, organiseert een virtuele editie van Students on Stage en op Campus Drie Eiken kan je naar de (coronaproof) Openingsdag van ASK-Stuwer, de koepelvereniging van Campus Drie Eiken, Campus Groenenborger en Campus Middelheim.