Side header image

Wachten op Godot - Toneelhuis

Op dinsdag 20 oktober kunnen we samen de nieuwste voorstelling van Olympique Dramatique ontdekken! 
Deze voorstelling maakt deel uit van het programma van het Toneelhuis, maar gaat - gezien de huidige afstandsregels - door in Waagnatie.

Ze zitten er nog steeds. Bij hun boom. Vladimir en Estragon. Te wachten op iemand die Godot heet. Hoe lang ze al aan het wachten zijn, weten ze niet. Ook niet of ze wel op de juiste plek zitten. En al evenmin weten ze wie Godot is en wat die hen zou moeten komen vertellen. Wat ze zich herinneren, zijn enkel flarden van een wereld die er niet meer is. En het enige wat ze hebben is tijd. Veel tijd. Om te discussiëren. Om ruzie te maken. Om na te denken. En vooral om zich te vervelen. De brutale verschijning van Pozzo en zijn knecht Lucky doorbreekt hun dagelijks ritueel. Een ogenblik lang. Fundamenteel verandert er niets. Ze blijven wachten. Dan komt een jongetje zeggen dat meneer Godot vandaag niet meer zal komen...
 
Wachten op Godot (1953) van Samuel Beckett was bij zijn verschijning onmiddellijk een klassieker. Niet alleen omdat het de naoorlogse verwarring en onzekerheid zo scherp wist te verwoorden, maar ook en vooral omdat het in één klap het theater voorgoed veranderde. Ondanks zijn reputatie wordt het stuk zelden opgevoerd. Bijna zeventig jaar na publicatie buigt Olympique Dramatique zich over dit stuk dat tegelijk klucht, vaudeville, tragedie en pure slapstick is.    

      

Praktisch

  • Datum: 20 oktober 2020 
  • Aanvangsuur: 20u
  • Adres: Waagnatie Expo & Events, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen

Tickets

Maak kans op vrijkaarten via deze link.