Side header image

Tentoonstelling: Philippe Gouwy

Philippe Gouwy stelt monumentale houtsculpturen tentoon op de Campus Middelheim.
Na zijn artistieke opleiding is hij reeds jaren docent aan het departement Productontwikkeling, nu onderdeel van de Universiteit Antwerpen.

Zijn gedeeltelijk gepolychromeerde beelden scheppen een sterk architecturaal beeld en spelen, net zoals veel hedendaagse architectuur, met textuur, licht, schaduw en (kleur-)reflectie. Als de werken al niet gecreëerd werden voor een welbepaalde site, worden ze steeds geïntegreerd en aangepast aan de omgevingssituatie. Dit tot in het extreme toe, zoals zijn sculpturen op staande bomen. Deze werken zitten verankerd in de grond, de bomen staan nog op hun wortels en werden ter plekke gesneden.

De werken kunnen horizontaal in twee families worden ingedeeld: de organische vormen en de geometrisch mathematische vormen. In de verticale ordening krijgen we een indeling in groepen of soorten: de Groei-vormen, de Licht-vormen, de Zuil-vormen en de recente bijgekomen Klank-vormen (bespeelt door percussionist Jan Cherlet met o.a. John Cage en eigen improvisaties).

 

U wordt vriendelijk uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling van Philippe Gouwy op woensdag 20 maart 2019 om 19 uur.

Verwelkoming door Dr Koenraad Keignaert, departementshoofd SCS
Inleiding door Ernest Van Buynder, Universiteit Antwerpen, erevoorzitter MUHKA
Receptie aangeboden door de Cultuurdienst UAntwerpen

U kunt de tentoonstelling bezoeken tijdens de openingsuren van de campus tot 17 mei 2019.

Universiteit Antwerpen
Campus Middelheim
Middelheimlaan 1
2020 Antwerpen

 

Aanwezigheid melden via cultuur@uantwerpen.be