Ook drie 'gouden' hockeyspelers krijgen een award

Elk jaar zet UAntwerpen haar sportiefste studenten in de kijker. Op maandag 21 februari reikte ze de award voor de beste topsportstudent uit. Jaarlijks is er ook een prijs voor de Sportpersoonlijkheid van het Jaar: dit jaar gaat die naar drie ‘gouden’ alumni. 

Uit de meer dan 100 topsporters die aan UAntwerpen studeren, werden er drie genomineerd die in 2021 minstens voor het derde jaar op rij aan UAntwerpen studeren en die studie op een succesvolle manier weten te combineren met hun topsportcarrière. De drie genomineerden die kans maakten op de prestigieuze Ererector Francis Van Loon Award waren...

  • De 21-jarige Mathijn Bogaert. Hij gooit hoge ogen in het BMX’en en volgt de bachelor toegepaste ingenieurswetenschappen aan UAntwerpen.
  • De 23-jarige Michelle Struijk is coaanvoerder bij nationale hockeyploeg Red Panthers. Ze studeert de master geneeskunde aan UAntwerpen.
  • De 20-jarige Jef Vandorpe gooit hoge ogen in het rolstoeltennis. Hij is bachelorstudent rechten aan UAntwerpen.

Alle Antwerpse studenten konden een stem voor hun favoriet uitbrengen. Uiteindelijk kwam Jef Vandorpe als winnaar uit de bus. Hij volgt judoka Lien Meeuwssen op. 

Sportpersoonlijkheid van 2021

Naast de award voor een topsportstudent reikte de universiteit nog een andere prijs uit: de Panathlon Antwerpen Sportpersoonlijkheid 2021. Doorgaans is er één laureaat, dit jaar waren het er uitzonderlijk drie: hockeyspelers Félix Denayer, Arthur De Sloover en Alexander Hendrickx van de Red Lions. In 2021 wonnen deze heren olympisch goud in Tokio. Het trio heeft een diploma toegepaste economische wetenschappen op zak.