Spiegeltent vormt prachtig decor voor studentenfeestjes

UAntwerpen werkte alternatief uit voor gesloten fuiflocaties Fort VI in Wilrijk

Op Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen verrees een grote spiegeltent. Geweldig nieuws voor de studenten, want in de tent zullen ze de komende maanden hun TD’s en andere feestjes kunnen organiseren. De 2FOR1 Openings-TD van ASK-Stuwer bijt de spits af op 22 november.

Het nieuwe academiejaar begon met een domper voor de studentenclubs van Campus Drie Eiken, Groenenborg en Middelheim. Na anderhalf jaar coronacrisis maakten ze opnieuw plannen om TD’s en andere feestjes te organiseren, maar toen werd duidelijk dat hun favoriete fuiflocaties op Fort VI – op het grondgebied van de campus – niet konden openen: de nieuwste veiligheidsvoorschriften, onder meer op het vlak van de luchtkwaliteit, konden niet gegarandeerd worden.

De Universiteit Antwerpen beloofde de studentenclubs om actief werk te maken van een alternatief, zodat ze op een comfortabele en financieel haalbare manier feestjes konden organiseren. Dat alternatief is nu heel concreet geworden: op Campus Drie Eiken werd een grote spiegeltent neergepoot.

Hele opluchting

“Deze oplossing is een hele opluchting voor iedereen”, legt rector Herman Van Goethem uit. “Ze  biedt de studentenclubs de mogelijkheid om de komende maanden activiteiten te organiseren. Ondertussen zoekt de universiteit in samenwerking met de studentenverenigingen naar alternatieven op de lange termijn.”

De tent kreeg een plek naast Gebouw O, met de ingang gericht naar Gebouw G, waar onder meer studentenrestaurant komida gevestigd is. Op maandag 22 november neemt de overkoepelende studentenclub ASK-Stuwer de spiegeltent als eerste in gebruik.

Handen uit de mouwen

“Wij organiseren er dan de 2FOR1 Openings-TD”, vertelt preses Laura Razenberg. “Natuurlijk gaan we onze vertrouwde fuiflocaties missen, maar we zijn echt blij dat we onze medestudenten nu weer kunnen ontvangen om een feestje te bouwen. Als ASK-Stuwer beschouwen we deze tent als een tijdelijke oplossing: we blijven bij de universiteit ijveren voor een permanente oplossing. Voor de spiegeltent gaan we trouwens op zoek naar een naam en een logo. Daar zullen we bij de studenten een wedstrijd voor organiseren.”

Een groep studenten stak de handen uit de mouwen om de firma Magic Mirrors te helpen bij de opbouw van de spiegeltent. Naast de activiteiten van de studentenclubs wil ook de universiteit zelf de komende maanden evenementen organiseren in de tent.