Studentenraad

Welkom bij de Studentenraad Universiteit Antwerpen! Je bent terechtgekomen bij hét orgaan waar alle studentgerelateerde zaken ter sprake komen. 

Alle opleidingen, faculteiten en geledingen van de universiteit worden vertegenwoordigd in de Studentenraad, waardoor een breed gedragen standpunt kan worden ingenomen. Deze vertegenwoordigers zitten geregeld samen om te overleggen en te vergaderen en zorgen er zo voor dat de stem van de studenten aan UAntwerpen wordt meegenomen.

Verder werkt de Studentenraad er ook aan om de studentenparticipatie binnen de UAntwerpen te verbeteren en wil hij ook ondersteuning bieden aan de studentenvertegenwoordigers binnen elke faculteit en opleiding.

Deze raad zorgt er eveneens voor dat de belangen van de UAntwerpen-studenten op hogere niveaus worden verdedigd door vertegenwoordigers te sturen naar de Associatie Studentenraad Antwerpen (ASRA), het Antwerps Studentenoverleg (ASO), en de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (AUHA). 

Op internationaal niveau werken we ook mee aan het 'AURORA Network', waarbij er gewerkt wordt aan nog kwaliteitsvoller hoger onderwijs én waar we nadenken over de sociaal-maatschappelijke impact van onze hoger onderwijsinstellingen.

Contact

Studentenraad UAntwerpen Stadscampus (CST)
Rodestraat 4
2000 Antwerpen
Tel. +324 76 67 38 09‬ (voorzitter Anthony Longo)
studentenraad@uantwerpen.be
Nuttige links!
Facebook
Meer over het OER
Kalender