Vervoeg jij ons bestuur?

Sinds de jaarlijkse verkiezingen voor de studentenvertegenwoordigers in mei verkoos de Algemene Vergadering van de Studentenraad haar Bureau. Het Bureau vormt het dagelijks bestuur van de Studentenraad en staat in voor de voorbereiding en opvolging van de Algemene Vergaderingen. Deze Bureauleden dragen een grote verantwoordelijkheid en werken nauw samen met de beleidsmakers van onze universiteit.

Voel je je aangesproken? We zijn nog op zoek naar drie bestuursleden die ons team komen vervolledigen:

• Ben jij een krak in het maken van origineel beeldmateriaal? Denk je graag na over hoe we onze bezigheden kunnen communiceren naar de gehele studentenpopulatie? En weet jij precies hoe je onze sociale media een boost kan geven? Dan ben jij misschien wel de coördinator communicatie die we zoeken!
  • Wil jij bijdragen tot een sterke participatiecultuur aan de UAntwerpen? Ondersteun je graag studenten in de uitoefening van hun mandaat? En ben jij goed in het organiseren van participatie-evenementen voor vertegenwoordigers en studenten in het algemeen? Dan heb jij wellicht interesse om onze coördinator participatie te worden!
  • Ben jij een administratieve duizendpoot die graag toeziet op de opvolging van beslissingen? Ben jij goed in het overzien van financiële uitgaven? En ben jij in staat vergaderingen neer te pennen in heldere en ordelijke verslagen? Dan ben jij de geknipte secretaris!

Meer info over deze mandaten vind je in de functieprofielen als je doorklikt links. Bureauleden die met succes een bestuursjaar hebben afgerond, ontvangen naast heel wat ervaring in een academische werkomgeving, een uitgebouwd netwerk en een aantal interessante competenties een attest voor hun bestuursmandaat dat persoonlijk ondertekend wordt door de rector. Alle studenten die nog een volledig jaar aan de UAntwerpen studeren en niet op uitwisseling gaan, kunnen kandideren.

Ben jij klaar voor de uitdaging? Stuur dan ten laatste op zaterdag 24 augustus om 23u59 je CV en motivatiebrief in antwoord op deze mail. Het huidige Bureau maakt uit de binnengekomen kandidaturen op basis van hun CV en motivatiebrief een preselectie. De geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering van donderdag 5 september om 18u30. Op deze vergadering zal de vergadering je een aantal vragen voorleggen waarmee je je kandidatuur kan verdedigen. Op diezelfde vergadering wordt het resultaat bekendgemaakt.

Meer info over de structuur en werking van de Studentenraad vind je op onze website. Nog vragen? Of wens je graag een gesprek voor meer informatie voor 24 augustus? Aarzel dan niet om ons te contacteren via mail of via onze Facebookpagina.

Wij kijken alvast uit naar je kandidatuur!

Studentenvertegenwoordiging is voor iedereen! We vinden jouw talent belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. We zijn ervan overtugid dat een diverse studentenparticipatie leidt tot een inclusiever en kwaliteitsvoller hoger onderwijs. Aarzel dus niet en stel je kandidaat om de UAntwerpen naar een hoger niveau te tillen!

Bureau Studentenraad Stadscampus
Rodestraat 4