Een studiekamer huren

Door de maatregelen tegen het COVID 19-virus kunnen studenten volgend academiejaar andere huisvestingsnoden hebben. Daarom biedt de Sociale Dienst een aantal studiekamers aan die je kan huren voor een korte periode.

Je hebt thuis geen rustige studieplek? Je vermijdt tijdens een bepaalde korte periode liever het pendelen omwille van afstand, timing, risico, ... ? De Universiteit Antwerpen biedt een beperkt aanbod van individuele studiekamers met gemeenschappelijke keuken en gemeenschappelijk sanitair waar je kan studeren en overnachten.

Wie komt in aanmerking voor een studiekamer?

Een student dient te voldoen aan de nationaliteitsvoorwaarden die gelden voor de Studietoelage van de Vlaamse overheid en de Sociale Toelage van de Sociale Dienst. Een student dient niet te voldoen aan pedagogische voorwaarden of studievoortgangsvoorwaarden. In geval van meerdere aanvragen wordt rekening gehouden worden met de socio-economische situatie van de student of de reisafstand of –tijd.

Tijdens de zomerperiode is er een ruimer aanbod beschikbaar en kunnen ook studenten die niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen een studiekamer huren.

Waar kan ik een kamer boeken?

  • Eclips I (Biekorfstraat) op loopafstand van de Stadscampus 

  • Home Campus Drie Eiken

Wanneer kan ik een kamer boeken?​

Gedurende het volledig academiejaar 2020-2021 kan je voor minimum 1 week en maximum 2 maanden een studiekamer boeken. 

Maximum 2 maanden voor de aanvangsdatum van de huurperiode kan een kamer worden geboekt. De sociale dienst verzamelt 2 maanden voor de aanvangsdatum van de huurperiode de aanvragen en wijst de beschikbare studiekamers toe. 

Hoeveel kost een studiekamer?

 

Huurprijs inclusief kosten (in euro)

 

1 maand

2 weken

1 week

Campus Drie Eiken

275

138

69

Stadscampus

355

178

89


Elke student betaalt per huurperiode, ongeacht de duur, een waarborg van 50 EUR.

Hoe vraag ik een studiekamer aan?

Mail naar socialedienst@uantwerpen.be voor meer informatie.