Annelien Grandry

Annelien Grandry

"Het stond al lang vast dat ik architectuur wou studeren, maar ik had eigenlijk geen idee wat de opleiding inhield. De opluchting was groot toen ik merkte dat ik niet de enige was in deze situatie.
Een groot deel van mijn medestudenten voelden zich eerst wat onzeker. Zo hoorden we het in Keulen donderen toen ons gevraagd werd om een isometrisch perspectief van het paviljoen van Per Kirkeby te maken. Het bracht ons als groep dichter bij elkaar."

En ook dat is de opleiding architectuur voor mij. Het is een intense ervaring om elkaar te helpen in de ontwerpstudio’s, soms tot laat in de avond. De opleiding leerde mij te begrijpen wat het betekent om een gebouw te ontwerpen. Als architect vertaal je een vraag naar een aaneenschakeling van ruimtes, naar een volume en naar een footprint. Je kan die vraag vertalen naar duizend-en-één dingen waar je daarvoor nooit bij stil stond. Tijdens mijn opleiding leerde ik verder kijken dan wat ik gewoon was, maar mijn buikgevoel bleef centraal staan.

In 2007 behaalde ik mijn masterdiploma en ging ik aan de slag bij architectenbureau Huiswerk. Ik kwam terecht in een enorm gedreven en gepassioneerde omgeving. Ik kon meewerken aan allerhande projecten. Van kleinschalige verbouwingen tot een woonzorgcentrum. Sinds 2012 werk als projectleider bij AG VESPA. Ik werk nog elke dag met architecten, maar dan als professioneel bouwheer. Mijn job heeft een nieuwe dimensie gekregen waarin kwaliteitsvolle architectuur nog steeds voorop staat. Kortom, ik heb mijn studiekeuze nog geen moment betreurd."