Vincent Sijssens

Vincent Sijssens

“Als architect verzamel je een enorme veelvoud aan kennis. Je houdt nooit op met leren en wordt gedwongen om continu nieuwsgierig te zijn. Het is een uitdagend beroep dat deel wordt van een levenshouding: een tweede natuur die steeds op zoek is naar poëzie en pragmatiek in de meest alledaagse dingen.

Tijdens mijn opleiding in Antwerpen had ik zeer integere ontwerpdocenten die mij liefde en verantwoordelijkheidszin voor de gebouwde omgeving bijbrachten. Voor mij is een architect iemand die strijdvaardig voortwerkt om zijn omgeving op een positieve manier te beïnvloeden, vaak tegen beter weten in. Dit kan over zeer kleine of zeer grote dingen gaan en het is een rol die binnen het beroep op ontelbare manieren ingevuld kan worden.

Mijn studies in Antwerpen hebben een bepaalde vraagstelling gecreëerd en mij de juiste werktuigen gegeven om verder te gaan in deze zoektocht. Momenteel werk ik als architect bij David Chipperfield Architects in Berlijn. Hier werk ik mee aan de realisatie van een kleine wolkenkrabber in Seoul.”