Douglas Allard

Architectuur blijft fascineren en verrukken


Doug Allard

Doug Allard begeleidt ontwerpstudio’s. Hij is gefascineerd door architectuur, een voortdurend evoluerende kunst die op zijn best voortbouwt op de erfenis van de glorie uit het verleden en tegelijkertijd voortdurend onderzoek en een vooruitziende blik vereist.


Uniek onder de kunsten, is architectuur een antwoord op een aantal vragen. Deze vragen kunnen uit veel verschillende bronnen komen, of dat nu een specifieke vraag van een opdrachtgever is, een plicht tegenover onze bebouwde omgeving of het feit dat wat we produceren, deel uitmaakt van een constante dialoog met die omgeving, met het verleden en met het heden.

Architecten hebben de verantwoordelijkheid om een antwoord te geven op de steeds urgenter wordende vraag naar duurzaamheid.

Doug wil deze vraag niet alleen beantwoorden door het creëren van efficiënte en intelligente ontwerpen met een lager energiegebruik, maar ook door het maken van een architectuur die ‘passend’ is voor haar doel, en die door haar duurzame kwaliteiten intrinsiek waardevol is en blijft voor deze en toekomstige generaties.

Doug Allard en de praktijk

Doug is een architect met 25 jaar ervaring. Hij leidde internationale projecten voor architectenbureaus XDGA, OMA, Maccreanor Lavington en Bennetts Associates. Daarnaast is hij Senior Architect bij Xaveer De Geyter Architects (XDGA) en Studio Director voor de Rice University School of Architecture (Houston/Parijs).

Contact

Bezoek de persoonlijke pagina's van Douglas Allard
Douglas.allard@uantwerpen.be