Side header image

Hannelore bepaalt mee de toekomst

“Later kan ik onderzoek doen naar verschillende ziektes. Daarbij zou ik graag anderen een betere toekomst kunnen geven door zelf een oplossing voor een ziekte te vinden of een verbeterde behandeling te kunnen ontwikkelen.”

Biomedische wetenschappen studeren aan UAntwerpen

Na deze opleiding hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen in het onderzoek naar ziektes. Zo kan ik anderen helpen en hen een betere toekomst geven.

De buitencampus waar ik les volg is makkelijk bereikbaar met de auto en niet zo ver van thuis. Je hebt er de drukte van het stad niet. Er is daarnaast een super goed studentenrestaurant, de Komida. Dat is een enorm voordeel als je aan topsport doet en je niet over huis kan om te gaan eten want zo kan je toch nog altijd een lekkere goedkope warme maaltijd eten ’s middags. De buitencampus biedt bovendien een groene, rustige omgeving. Je hebt weinig afleidingen en veel ruimte.

Ruime basis

Binnen de opleiding krijg je een ruime basis van heel veel disciplines, waardoor er veel mogelijkheden zijn. Je wordt niet geduwd in één richting. Je leert heel veel over het menselijk lichaam waardoor al de leerstof één geheel vormt. Je leert ook wat er mis kan gaan in het lichaam en welke oplossingen er nu al zijn om hier tegen in te gaan. Op deze manier krijg je een idee van in welke richting je later in je job moet kijken voor mogelijke oplossingen bij bepaalde ziektes.

Contact met proffen

Je kan met elke vraag terecht bij de proffen en ze helpen je altijd graag verder. Het is nooit te veel als je iets vraagt en ze nemen de tijd om je te helpen. Ze luisteren ook naar feedback die studenten geven over de manier van lesgeven tijdens de colleges of de inhoud van de examens.

Ik bepaal mee de toekomst

Ik kan later onderzoek doen naar verschillende ziektes. Daarbij zou ik graag mensen een betere toekomst willen geven door zelf een oplossing voor deze ziekte te vinden of een verbeterde behandeling te kunnen ontwikkelen. Ik zou graag in de farmaceutische sector terechtkomen of in een ziekenhuis om onderzoek te kunnen doen naar nieuwe medicatie en klinische studies op te volgen.

Tip voor toekomstige studenten

Kies met je hart waar je interesse ligt. Lukt het niet direct dan kan je nog altijd een andere weg inslaan, maar je moet de eerste stap durven zetten.

De combinatie van sport en studeren is niet gemakkelijk. Zo speel ik voetbal bij OH Leuven op super league niveau. Ik train daarvoor 4 keer in de week en speel elke week een match. Dan moet je discipline hebben en soms leuke zaken laten vallen zoals studentenfeestjes en studentenclubs. Ik haal er wel veel voldoening uit omdat ik m'n passie kan behouden dankzij de mogelijkheid van het topsportstatuut