Side header image

Bachelor in de interieurarchitectuur

Michel aan het woord

"Als ontwerper ben je steeds op zoek naar de best mogelijke oplossing voor een ruimtelijk probleem in een bepaalde context.

Ontwerpen is in de eerste plaats nadenken en dan pas doen. In onze opleiding worden heel wat tools aangeboden die dit proces theoretisch en praktisch ondersteunen. Iedere casestudie is een labo op zich. Samen met je coach onderzoek je het belang van menselijke behoeftes en noden, handelingen en rituelen en hoe je omgevingen, ruimten en objecten hierop kan afstemmen en omgekeerd. Al onderzoekend bedenk je concepten, visualiseer je oplossingen, maak je schaalmodellen en prototypen, schrijf je over je ontwerpproces en presenteer je bevindingen.

Dit alles is niet vanzelfsprekend. Een gezonde dosis inlevings-vermogen en verbeeldingskracht zijn onmisbaar. Ben je daarbij ook nieuws- en leergierig en heb je een open en kritische kijk op de wereld, dan heb je heel wat extra troeven in de hand. Het vraagt heel wat eigenzinnigheid en engagement om als interieurarchitect problemen in onze samenleving aan te pakken en om voldoende afstand te nemen van onze gewoonten en tendensen. Als je op zoek bent naar die meerwaarde, dan zit je bij ons in de opleiding gebeiteld."

Michel Corthaut

foto lesmoment