Werken in het onderzoek

"Bio-ingenieur worden was de beste keuze van mijn leven."

  • Yousra El Ajjouri 
  • Bachelor bio-ingenieurswetenschappen: chemie en voeding (2015)
  • Master bio-ingenieurswetenschappen: katalytische technologie en industriële microbiologie (KU Leuven, 2017)
  • Werkt bij Instituut van moleculaire wetenschappen, Parc Cientific de la Universitat de Valéncia als doctoraatsstudente in Nanoscience & Nanotechnology 

Waarom koos je voor een opleiding bio-ingenieurswetenschappen?

De opleiding bio-ingenieurswetenschappen was de perfecte keuze voor mij. Ik had interesse in biologie, chemie, techniek en alles daar tussenin. Als 17-jarige vond ik het enorm moeilijk om een keuze te maken tussen de vele takken in de wetenschap die me allemaal erg boeiden. De opleiding bio-ingenieurswetenschappen bood me dan ook de perfecte combinatie aan. Het is de beste keuze geweest die ik tot hiertoe in mijn leven heb genomen om de reden dat het me enorm veel kennis heeft bijgebracht. Ik heb het dan niet alleen over de effectieve materie die heb gestudeerd, maar vooral ook de vele andere vaardigheden die de opleiding met zich meebracht, zoals communicatie-en praktijkgerichte vaardigheden.

Was je bachelor aan de UAntwerpen een goede voorbereiding op je master?

De bachelor aan de UAntwerpen was een zeer goede voorbereiding op de master aan de KU Leuven. De materie sloot vrijwel vlekkeloos aan. Daarenboven studeerde ik aan de UAntwerpen af met sterke labovaardigheden wat zeker en vast een troef was.

Wat houdt je huidige job in?

Ik ben een doctoraatsstudente aan de Universiteit van Valencia in Spanje. Ik doe onderzoek naar synthetisch inorganische perovskieten, materialen met een veelbelovende functie in o.a. zonnepanelen. Mijn job bestaat eruit om hoog efficiente perovskiet-gebaseerde zonnecellen en LED’s te ontwikkelen.