Symposium

Organiseer een panelgesprek samen met je medestudenten

Voor het vak Kritische reflectie kunst en cultuur organiseer je samen met de hele groep een symposium. Dit kan live of online plaatsvinden. Onderling verdeel je de taken: wie zal instaan voor techniek, wie zal het gesprek modereren, wie staat in voor de marketing en communicatie? En misschien nog belangrijker: waarover zal het symposium gaan en wie nodig je uit?

Bekijk enkele fragmenten uit het (online) symposium van 2020

De insteek van het symposium is elk jaar verschillend. Zo organiseerden je voorgangers bijvoorbeeld enkele jaren geleden een symposium over "commons"-structuren. Het principe van de commons wint steeds meer draagvlak binnen onze hedendaagse maatschappij. Commoning, als werkwoord en actievorm gedijt op sociale interactie, maar hoe interageren de principes van de commons met andere werkvormen en schalen?

In 2020 vond het symposium voor het eerst digitaal plaats. Dit was meteen ook een speciale editie ter ere van de 20ste verjaardag van de opleiding. Centraal tijdens dit symposium was de rol van de cultuurmanagemer vroeger, nu en in de toekomst. Deel van het expertenpanel waren o.a. Carmen Willems (zakelijk directeur van het Koninklijk Museum van Schone Kunsten Antwerpen), Karl Van den Broeck (hoofdredacteur van Apache), alumna Iris Verhoeven (algemeen directeur van jeugdfilm-organisatie J.E.F.) en Bart De Vos (Kabinet van Minister-President Jan Jambon, Adviseur Kunsten).