Jobmogelijkheden

Werkzekerheid

Antwerpen draagt niet toevallig de bijnaam ‘werf van de eeuw’. Nieuwe hoogbouw duikt met de regelmaat van de klok op en verandert het stadsbeeld. De Kaaien krijgen een nieuw aangezicht en ook de noordelijke Leien krijgen een ingrijpende opknapbeurt.

Met de ontsluiting van de Antwerpse ring en de uitbreiding van de Antwerpse haven is er werkzekerheid voor jaren. Daar zit jij als industrieel ingenieur met je neus bovenop.

Een man of vrouw van de werf?

Als industrieel ingenieur bouwkunde weet je niet enkel hoe je op een werf in moet staan voor de voorbereiding en uitvoering van een project, maar je kan ook de stabiliteit berekenen of een constructie ontwerpen en dimensioneren.

Bovendien behoort vaak het opmaken van offertes en bestekken ook tot je takenpakket.

Je toekomst

  • Je kan straks aan de slag als werfleider, projectleider of preventieadviseur. Met je technische vaardigheden en je oog voor veiligheid, kwaliteit en milieu speel je een cruciale rol.
  • Word je ontwerpingenieur of stabiliteitsingenieur, dan zal je aan de architect constructies voorstellen die ruimtelijk, functioneel én economisch verantwoord zijn.
  • Mogelijk verzilver je al je technische bagage in een commerciële rol.

Met een masterdiploma op zak ben je in staat een succesvolle loopbaan als bouwkundig ingenieur uit te bouwen in een steeds evoluerende werkomgeving.

Lesgeven

Als je later wil lesgeven, volg je best na je studies nog een educatieve master.