Side header image

Jobmogelijkheden

Een belangrijke tewerkstellingspool is het fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit en aan onderzoeks- en ontwikkelingscentra.

Ook zijn biochemici werkzaam in de farmaceutische sector of biotechindustrie en dit op vele terreinen:navorsings- en ontwikkelingswerk, management, ‘brugfuncties’ tussen onderzoek en management, etc.

Tevens werken vele biochemici/biotechnologen in de gezondheidssector en in medische laboratoria  Overheidsbedrijven of -organisaties (kwaliteitscontrole voedsel, landbouw, afvalwater etc.) nemen ook regelmatig biochemici in dienst.Uiteraard is er ook nog het onderwijs (secundair en hoger). Indien je voor de minor onderwijs hebt gekozen, heb je reeds de helft van de volledige opleiding onderwijs achter de rug (30 studiepunten).

Gezien het niveau van specialisatie bereiden vele afgestudeerde biochemici/ biotechnologen een doctoraat voor. In vele gevallen bestaat er geen strikte scheidingslijn tussen masters en doctors, doch doorgaans krijgen de laatsten functies waarin meer verantwoordelijkheid wordt gevraagd.

De getuigschriften taalvaardigheid, bedrijfskunde, de doctoraatsopleiding en de voortgezette opleidingen bieden voldoende mogelijkheden om de horizon te verbreden als aanvulling op de gespecialiseerde studie die de biochemie en biotechnologie is.