Side header image

Kwaliteitszorg en cijfers

Kwaliteitszorg

Elke opleiding aan de Universiteit Antwerpen doorloopt een zesjarige kwaliteitszorgcyclus met halverwege een moment van interne procesbewaking en –sturing.

De zesjarige kwaliteitszorgcyclus wordt afgesloten met een peer review. Op basis van een zelfreflectie gaat de opleiding in gesprek met een peerreviewteam dat bestaat uit interne en externe experten en een student.

Op 21 en 22 november 2017 bezocht het peerreviewteam de opleidingen in de farmaceutische wetenschappen en besliste unaniem het vertrouwen in de opleidingen te bevestigen.

De opleidingen in de farmaceutische wetenschappen zijn grondige, degelijke opleidingen die bouwen op een gedreven, enthousiast, toegankelijk en zelfkritisch docententeam. De voornaamste sterkte van de opleidingen is haar aandacht voor studenten, zowel in begeleiding van hun keuze voor een masteropleiding, als de doorstroombegeleiding en bijkomende ondersteuning (monitoraten) of uitdaging voor studenten (honours college). De opleiding kan nog baat hebben bij meer overleg met andere universiteiten en samenwerking met andere faculteiten aan de UAntwerpen.

Het contact met het (internationale) werkveld wordt geroemd als sterkte van de opleidingen, net als het honours college, de interdisciplinaire IPSIG-week en de apotheek- en industriegame, de goed doordachte beoordeling van de stages en het masterproefproces.

De opleiding maakt in opvolging van de peerreview vooral werk van de profilering van en differentiatie tussen de masteropleidingen, het versterken van de inzet op vaardigheden, het bewaken van de studiedruk voor studenten, een opleidingsspecifieke internationalisering en een duidelijke strategie voor de communicatievaardigheden van de studenten.

Lees het volledig publiek rapport (pdf - 216kb)

Lees meer over kwaliteitszorg in het onderwijs aan de Universiteit Antwerpen

Cijfers

De website ‘opleiding in cijfers’ geeft je meer gedetailleerde informatie over alle opleidingen in de Vlaamse hogescholen en universiteiten.
 

Aantal startende studenten

Onderstaande grafiek geeft een overzicht van het aantal trajectstarters in de master in de geneesmiddelenontwikkeling in de academiejaren 2011-2012 tot en met 2017-2018.

Het gaat hierbij om het aantal studenten dat in deze academiejaren voor het eerst is ingeschreven in de masteropleiding in de geneesmiddelenontwikkeling: apotheker.

Master geneesmiddelenontwikkeling - aantal studenten

Behaalde diploma's

In onderstaande grafiek vind je voor de academiejaren 2010-2011 tot en met 2016-2017 het aantal diploma’s dat voor de master in de geneesmiddelenontwikkeling: apotheker werd behaald.

Master geneesmiddelenontwikkeling: diploma's