Side header image

"Nieuwe inzichten en andere technieken hebben van mij een betere kinesist gemaakt"

Michiel Van de Velde volgde tijdens zijn master revalidatiewetenschappen en kinesitherapie een stage van vier maanden in Basel.

Michiel: “Om mijn verblijf in het buitenland goed voor te bereiden moest ik voor mijn vertrek toch een aantal belangrijke zaken regelen. In eerste instantie was het een uitdaging om een verblijfplaats te regelen, omdat ik niet goed wist hoe ik daaraan moest beginnen. Uiteindelijk viel dat gelukkig mee en had ik na een aantal mailtjes al een plek om te slapen. Voordat ik vertrok heb ik taallessen gevolgd om mijn Duits terug op te frissen. Hoewel men in Basel Zwitsers spreekt (een soort Duits dialect) kon ik al aardig mijn plan trekken in het ‘Hochdeutsch’, de standaardtaal. Ten slotte moesten er ook heel wat administratieve zaken in orde gebracht worden voor mijn vertrek. Gelukkig kreeg ik veel ondersteuning vanuit de Universiteit Antwerpen en werd alles goed en snel afgehandeld.

Op mijn stageplaats heb ik enorm veel bijgeleerd. Het beroep van kinesist wordt in Zwitserland anders benaderd, dus dat is interessant. Nieuwe inzichten en andere technieken hebben van mij een betere kinesist gemaakt. Deze uitwisseling is een unieke ervaring geweest. Je leert zoveel bij, zowel over je vak, je interesses als over jezelf, op een speciale plaats.

In Basel is er altijd wel iets te doen. Tijdens mijn uitwisselingsperiode was er bijvoorbeeld ‘Fasnacht’. Het heeft wat weg van carnaval bij ons. Om vier uur ‘s nachts begint het feest en de volgende drie dagen paraderen er voortdurend stoeten door de stad met kilo’s ‘Räppli’ (confetti). In Basel en omgeving zijn er veel sportwedstrijden, winkelstraten, natuurlandschappen en musea die je kan bezoeken. Kortom: een boeiende stad om je stage te doen. Bij terugkeer was het toch even afkicken van deze geweldige periode. Afscheid nemen van nieuwe vrienden is altijd zwaar. Ik sta al te poppelen om terug te gaan en een nieuw avontuur te beginnen in deze prachtige stad!”