Een stage tijdens de master meertalige professionele communicatie

Wil je tijdens de opleiding graag stage lopen in een professionele context? Begrijpelijk. Een stage is een ideale manier om een eerste relevante werkervaring op te doen. En niet alleen dat, want een stage:

  • verrijkt je studie door je theoretische kennis in praktijk om te zetten
  • vergroot je zelfvertrouwen en je netwerk
  • en levert je misschien een toegangsticket op naar je eerste ‘echte’ werkplek

Maar het is niet gemakkelijk om een stage te combineren met de werkdruk in de opleiding. Toch zijn er zeker een aantal mogelijkheden.

Kijkstage

In het begin van het tweede semester - in de laatste week van januari en de eerste week van februari - heb je geen lessen of examens. Je hebt dan de tijd om een korte kijkstage te lopen bij een bedrijf of organisatie. Dat is nuttig, want:

  • je krijgt meer inzicht in communicatie- en managementprocessen
  • je kan tijdens je stage eventueel data verzamelen voor je scriptie

Heb je de smaak te pakken? Je kan je kijkstage verlengen, tijdens de zomer of in het tweede semester op de lesvrije dag van de week.

Semesterstage

Heb je in het tweede semester niet meer op alle dagen les? Dan kan je in een bedrijf of organisatie 1 dag per week stage lopen.

Zomerstage

Met een stagecontract ben je door de universiteit verzekerd tot en met eind september. Er zijn dus 3 extra maanden - minus de broodnodige vakantie - waarin je relevante werkervaring kunt opdoen.

Stage in het buitenland na de opleiding

Tot 12 maanden na de opleiding kan je stage lopen in het buitenland met Erasmus+.