Diversiteit en inclusie in ondernemingen: een succesverhaal?

Onze samenleving is enorm divers, maar dat zien we niet meteen terug in ondernemingen. Nochtans zitten we met een groeiend tekort op de arbeidsmarkt en is het dus belangrijker dan ooit om iedereen aan het werk te krijgen.

In deze interactieve sessie nemen we de voordelen van diversiteit in ondernemingen onder de loep en bespreken we waar het mis kan gaan. We tonen aan hoe werknemers en organisaties beter presteren met een gezonde mix van leeftijden, achtergronden, rassen, genders, … op voorwaarde dat er ook inclusie is. Diversiteit, inclusie en discriminatie zijn de sleutelwoorden van deze sessie.

Programma

We lichten de wetenschappelijke kennis over diversiteit en inclusie op een behapbare manier toe en passen ze toe op de actualiteit (d.m.v. voorbeelden van ondernemingen zoals BASF, Adidas, … die al dan niet divers en inclusief zijn).Het materiaal uit de sessie kan je in je lessen gebruiken en we geven ook extra informatie mee.

Lesgever

 Kim De Meulenaere is professor Organisatiegedrag en HRM aan de Universiteit Antwerpen (Faculteit Bedrijfskunde en Economie, Departement Management) en de Antwerp Management School. Haar onderzoek focust op diversiteit en inclusie in organisaties, de vergrijzende werkvloer en het verloop van personeel. Ze doceert met veel enthousiasme en passie haar expertise in behapbare en activerende (gast)lessen.  

Locatie

Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen

Taal
Nederlands
Inschrijven t.e.m
2021-10-20T22:00:00
Type
Kort- en langlopende opleidingen
Cursusnummer
21/ECO/025A
Academiejaar
2021 - 2022
Interessegebied
Economie, business en Management