Aspects of society. Uitgewerkte topics volgens de nieuwe eindtermen

In de nieuwe eindtermen staat ‘Identiteit in diversiteit’ of ‘Samenleven in diversiteit’ centraal. Ook in de les Engels kan je hierrond werken. Ben je op zoek naar uitgewerkt lesmateriaal rond thema’s als diversiteit, samenleving, identiteit of kritisch denken? Dan is deze cursus iets voor jou.

Deze nascholing is bedoeld voor leerkrachten Engels en leerkrachten in opleiding. Geschikt voor doorstroom en de dubbele finaliteit (D/A) van de 2de en 3de graad.

Programma

In deze interactieve cursus staat diversiteit in de samenleving centraal. Je krijgt vijf uitgewerkte topics ter beschikking: Varieties of English, Refugees, Facts and misconceptions, UFOs en A healthy immune system. Tijdens de cursus maak je kennis met concrete lessen die je zelf kan uitproberen. Deze lessen zijn zo opgebouwd dat je binnen het materiaal zelf een selectie kan maken, aangepast aan het niveau van je leerlingen. Je kan de lessen ook gebruiken om te differentiëren.

Lesgever

 Anne De Paepe is leerkracht Engels en praktijklector Educatieve master talen (Engels). Vanuit die ervaring ontwikkelt ze al 35 jaar lang lesmateriaal. Als ervaren nascholer deelt ze al die bagage graag met leerkrachten Engels en taalleraren.

Locatie

Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal 201 (tweede verdieping)

Taal
Nederlands
Inschrijven t.e.m
2021-11-20T23:00:00
Type
Kort- en langlopende opleidingen
Cursusnummer
21/ENG/022A
Academiejaar
2021 - 2022
Interessegebied
Taal en literatuur