Be prepared: hoe bereid je leerlingen voor op Engels in het hoger onderwijs?

Het Engels is de lingua franca van de wetenschap. Leerlingen die na het secundair onderwijs verder studeren, zullen dus automatisch met de taal in contact komen. Uit onderzoek blijkt dat een deel van de studenten onder meer moeite hebben met het lezen van Engelstalige academische teksten.

Vraag jij je af wat je in je lessen Engels kan doen om hen beter voor te bereiden? In deze cursus krijg je concrete tips en inspiratie!

Als deelnemer:

  • krijg je zicht op het aandeel Engels in Nederlandstalige opleidingen in het hoger onderwijs;
  • verken je Engelstalig materiaal uit uiteenlopende opleidingen hoger onderwijs;
  • krijg je concrete werkvormen, tips en tools aangeboden die in de Engelse les kunnen ingezet worden om leerlingen beter voor te bereiden.

Programma

Je komt meer te weten over het aandeel van Engels in Nederlandstalige opleidingen in het hoger onderwijs en je krijgt voorbeelden te zien van het materiaal dat studenten moeten kunnen verwerken.

Vervolgens laten we ons inspireren door didactische inzichten en opdrachten in handboeken, geven we tips over hoe je je lessen kan aanpassen om je leerlingen beter voor te bereiden en kan je een aantal werkvormen uitproberen.

Tot slot krijg je informatie over voorbereidende oefeningen waarnaar je je leerlingen kan verwijzen en ga je zelf aan de slag met een aantal van deze oefeningen.

Lesgever

Els Le Page is taalverantwoordelijke Engels en taaldocent Engels en NT2 bij Linguapolis. Zij ontwikkelde – in samenwerking met UA-taaldocenten – zelftesten Engels voor ‘Get Started’, een online voorbereidingsplatform voor toekomstige studenten, leerkrachten en studiekeuzebegeleiders secundair onderwijs.

Locatie

Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal 103 (eerste verdieping)

Taal
Nederlands
Inschrijven t.e.m
2022-03-05T23:00:00
Type
Kort- en langlopende opleidingen
Cursusnummer
21/ENG/024B
Academiejaar
2021 - 2022
Interessegebied
Taal en literatuur