COS-brochure en risico-analyses

Sinds begin schooljaar 2020-2021 wordt van leerkrachten wetenschappen verwacht dat ze een risicoanalyse maken van de gebruikte chemicaliën en de proefopstellingen in hun lessen.

Hierbij dient o.m. rekening gehouden te worden met de COS-adviezen en de wetgeving die van toepassing is. De COS-werkgroep ontwikkelde hiertoe een applicatie die dit op een gebruiksvriendelijke manier toelaat te doen. In enkele gevallen moet hier ook de preventiedienst van de school rechtstreeks bij betrokken worden. Maar er is natuurlijk nog meer. Wat doe ik met het afval? Hoe sla ik mijn producten op?

Programma

Wat zijn de COS-adviezen en waarop zijn ze gebaseerd? Hoe bindend zijn deze adviezen? Hoe maak ik een risicoanalyse? Waarom moet ik dit doen? Waar vind ik voldoende informatie? Wat met chemisch afval? Waarop moet ik letten bij de opslag van de chemicaliën? Hoe kunnen preventiedienst en leerkrachten wetenschappen één team vormen? Op deze en andere vragen poogt deze nascholing je een antwoord te geven. Met een degelijke uiteenzetting waarin iedereen de kans krijgt zijn persoonlijke vragen te stellen. Met antwoord en wederwoord.

Lesgever

Marc Verhaeghe was werkzaam in het onderwijs als leerkracht chemie en als preventieadviseur.

Locatie

CNO, Boogkeers 5, 2000 Antwerpen

Taal
Nederlands
Inschrijven t.e.m
2021-11-29T23:00:00
Type
Kort- en langlopende opleidingen
Cursusnummer
21/CHE/018A
Academiejaar
2021 - 2022
Interessegebied
Onderwijs en pedagogie, Wetenschappen