Opening academiejaar 2019-2020

Een nieuw academiejaar, een nieuwe start voor een volgende lichting studenten in de master politieke communicatie aan de Universiteit Antwerpen. Zoals elk jaar begonnen we met een introductiebijeenkomst en een feestelijke opening. Op de opening op 23 september genoten we van de lezing door Tim Verheyden, expert sociale media en fake news bij VRT NWS.

In de openingslezing “Make Social Media Great Again” vertelde Tim Verheyden over de uitdagingen van het moderne nieuwsmedialandschap en zijn eigen journalistieke speurtocht naar transparantie bij social mediabedrijven. In de bespreking van filterbubbels en fake news worp hij een kritische blik op de normatieve implicaties van sociale media als informatiekanalen.

Opening academiejaar 2018-2019 Terugblik