Gastcolleges

De opleiding ondersteunt internationalisering in het onderwijs, ook via gastcolleges. Bovendien bieden gastcolleges de mogelijkheid om de belangrijke link tussen theorie en praktijk aan onze studenten te tonen.

2019-2020

2019-2020

Politieke Marketing en Politieke Psychologie

Prof. Peter Bull (University of York; Honorary Prof. University of Salford) gaf colleges over hoe politici moeilijke vragen ontwijken en over de retorische middelen in hun publieke toespraken. Daarnaast genoten we van het hoorcollege van Martina Temmerman (Vrije Universiteit Brussel) die retorische tactieken in politieke speeches in haar les behandelde. 

Journalistiek en crossmedialiteit 

PhD onderzoeker aan UAntwerpen, Kenza Lamot, had het in haar gastles over de audience analytics en datagedreven journalistiek.  

EU as a political system en European Negotiation Seminar

In het vak EU as a political system verwelkomden we Kamiel Vermeylen, EU journalist en werkzaam bij Knack Magazine. Een andere gastspreker uit het werkveld Eduard Van Kleunen (Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken) kwam langs in European Negotiation Seminar. Daarnaast kregen de studenten les van Edith Drieskens, hoofddocent Internationale en Europese Studies aan KULeuven . 

Overheids- en social profitcommunicatie 

Veva Daniëls (woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer) en Peter De Meyer (woordvoerder van de UAntwerpen) gaven lezingen over hun activiteiten als woordvoerders gebaseerd op spannende voorbeelden en reële cases uit de praktijk.

Media & Democratic Debate 

Prof. Sean Phelan (Massey University, Nieuw-Zeeland) kwam langs in het vak Media & Democratic Debate met de lezing  ‘Media cultures and the far right’.