Masterstage op een krantenredactie

Ine bij Gazet van Antwerpen

‘Voetjes, beentjes, kortjes, pano’s… Nu weet ik waar die geheimzinnige journalistieke termen voor staan.’

Ine Verheyen, student in de master taal- en letterkunde: Nederlands-Engels, liep 6 weken stage bij Mediahuis, op de redactie van Gazet van Antwerpen.

“Vanaf dag één draaide ik als een volwaardig journalist mee op de redactie: ik belde rond, interviewde mensen en bezocht persconferenties. Elke dag kreeg ik een nieuwe opdracht, ging ik op zoek naar een verhaal en schreef daar een artikel over dat ook steevast in de krant verscheen. Het leverde mij een rijk portfolio op met tal van artikelen waarvan er zelfs drie de voorpagina van de krant haalden!"

"Omdat ik zo veel verantwoordelijkheid kreeg, heb ik tijdens mijn stage op korte tijd ontzettend veel geleerd. Deze stage bood mij bovendien een prima inkijk in de manier waarop een krant dag na dag gevuld wordt. Daaraan mogen meewerken was een fantastische ervaring!”

Doe ook een journalistieke stage

Beschik ook jij over een goede pen en een flinke dosis journalistieke flair? Grijp je kans en loop stage bij bijvoorbeeld Gazet van Antwerpen, de Standaard, Het Nieuwsblad of Het Belang van Limburg.