Side header image

Master in de taalkunde

In de master in de taalkunde van de Universiteit Antwerpen ligt de focus op digitale tekstanalyse.

De Universiteit Antwerpen biedt een volledig Engelstalige master in de taalkunde aan en dat is uniek in Vlaanderen. Alle vakken worden in het Engels gedoceerd: zo staat de opleiding niet alleen open voor een breed en internationaal publiek, maar word je als student ook optimaal voorbereid op een loopbaan in het veelal Engelstalige veld van de digitale tekststudie en van onderzoek in de menswetenschappen met een computationele component.

In de opleiding verwerf je tijdens een intensieve ‘bootcamp’ enkele cruciale computationele vaardigheden, waaronder programmeren. Daarna ga je in verschillende modules dieper in op onderwerpen als machine learning, statistische data-analyse en omgang met tekstcorpora. De stof wordt steeds toegepast op (onderzoek in) de menswetenschappen. Deze master is bijgevolg ideaal voor iedereen die vooral graag zélf aan de slag wil gaan met data en zich verder als onderzoeker wil ontplooien.

De combinatie van computationele vaardigheden en beheersing van het Engelse jargon maken van jou dan ook de geknipte persoon om na je opleiding als digitaal expert aan de slag te gaan in een academische setting, in de industrie of in de culturele sector.

Ontdek de Master of Linguistics (Digital Text Analysis)

Digitale tekstanalyse

Bekijk het studieprogramma en de kerncompetenties van de Nederlandstalige master in de taalkunde.