Bachelor TEW: economisch beleid met studieduurverkorting

Wat is een bachelor met studieduurverkorting?

Als je al een diploma behaald hebt (bachelor, master, kandidatuur of licentiaat) kan je soms via een verkort traject een (ander) bachelordiploma behalen. Op basis van je eerdere studie krijg je voor sommige opleidingsonderdelen vrijstellingen. Zo kan je de bacheloropleiding dus op kortere tijd afleggen.

Je volgt een zogenaamde bachelor met studieduurverkorting om toegang te krijgen tot een masteropleiding.

In tegenstelling tot studenten die een schakel- of voorbereidingsprogramma volgen, behaal je via een bachelor met studieduurverkorting een bachelordiploma.

Toelatingsvoorwaarden

Lees de toelatingsvoorwaarden voor de master TEW: economisch beleid om te weten of je met jouw vooropleiding de bachelor met studieduurverkorting mag volgen.

Twijfel je of je met jouw diploma in aanmerking komt? Neem contact op met de studietrajectbegeleider via de helpdesk.

Studieprogramma

Het studieprogramma van de bachelor met studieduurverkorting telt 120 studiepunten.

Bekijk het studieprogramma van de bachelor TEW: economisch beleid met studieduurverkorting (2020-2021) (pdf).

Hoe schrijf je je in voor de bachelor met studieduurverkorting?

Je brengt deze twee zaken in orde:

  • Je schrijft je in bij de centrale inschrijvingsdienst van UAntwerpen via de normale procedure voor de standaard bacheloropleiding. Start je inschrijving.
  • Je vraagt toelating tot het verkorte traject aan bij de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie. Start je aanvraag.

Nadien zal de faculteit je vrijstellingen toekennen op het standaard studieprogramma van de bacheloropleiding. Bij het samenstellen van je studieprogramma in je SisA selfservice beperk je je dus tot de opleidingsonderdelen die je effectief zal volgen.

Vrijstellingen aanvragen

Als je meent dat je voor bepaalde opleidingsonderdelen van de bachelor met studieduurverkorting een (bijkomende) vrijstelling kan bekomen op basis van behaalde credits, kan je een aanvraag indienen bij de Commissie Bijzondere Inschrijvingen.

Je dient een dossier in waarin je voor de opleidingsonderdelen waarvoor je een vrijstelling wil bekomen, argumenten en bewijsstukken aanlevert. Op basis van je dossier oordeelt de faculteit of je al dan niet in aanmerking komt voor een vrijstelling.

Lees meer en doe een aanvraag via het aanvraagformulier vrijstellingen.

Na een professionele bachelor...

De bachelor met studieduurverkorting telt 120 studiepunten, wat overeenkomt met 2 jaar voltijds studeren. Na een professionele bachelor kan je in andere masteropleidingen instromen via een schakelprogramma van 60 studiepunten, wat overeenkomt met 1 jaar voltijds studeren.

Als je een professionele bachelor behaald hebt, zijn deze masteropleidingen dus zeker het overwegen waard: