Ymke bepaalt mee de toekomst

Ymke Verschueren bepaalt mee de toekomst

Ymke bepaalt mee de toekomst

"Ik wil expert worden in het Nederlands en twee vreemde talen. Elke dag kom ik een stapje dichter bij dat doel."

 

Ik ben blij dat ik toegepaste taalkunde studeer omdat ik er ondergedompeld word in de wereld van interculturele communicatie, met als ultiem doel: expert worden in het Nederlands en twee vreemde talen. Elke dag voel ik dat ik een stapje dichter bij dat doel kom. Tijdens mijn opleiding kreeg ik ook de kans om mensen te ontmoeten die anders nooit op mijn pad waren gekomen.

Ik studeer graag aan de Universiteit Antwerpen omdat er een enorme solidariteit heerst tussen de studenten. Voor ik studeerde was ik ook bang dat de aanpak niet persoonlijk zou zijn, maar die gedachte was volledig ongegrond. Ik voel me hier helemaal thuis. Elke dag worden we gestimuleerd om het beste in onszelf naar boven te halen.

Ik vind Antwerpen een leuke (studenten)stad omdat ze een totaalpakket biedt. In de studentenbuurt van de Stadscampus vind je alles op wandelafstand: bibliotheek, studentenrestaurant, cafés … De campus ligt in de bruisende stadskern, waar het uitgaansleven en film- en theaterzalen de perfecte ontspanning bieden. Met de fiets geraak je overal in een mum van tijd.

Ik bepaal mee de toekomst, want ik engageer me waar ik kan. Sinds dit jaar zetel ik in de Onderwijscommissie als studentenvertegenwoordiger voor mijn richting. Ik zoek er actief mee naar oplossingen voor problemen. Ook op SID-ins of Infodagen help ik toekomstige studenten graag bij het maken van hun keuze.

De Infodagen vond ik interessant omdat ik er helemaal overtuigd raakte van mijn studiekeuze. Ik had al een redelijk goed beeld dankzij de brochures die ik las, maar je kan pas helemaal zeker zijn als een professor of student je alles even uitlegt. Op de Infodagen kan je ook ronddwalen op de campus. Ideaal om de sfeer op te snuiven!

Welke tip wil je geven aan toekomstige studenten?

Zelf combineer ik mijn studie met enkele muzikale projecten. Mijn tip is: plan net als ik voldoende ontspanning in. Leuke plannen maken stimuleert je concentratie en geeft je extra energie om efficiënt te werken en studeren.

Kom naar de Infodagen