Oud-studente Anna Verlinden: "De thema's uit mijn studie komen ook in mijn job terug: identiteit, gelijkheid en verschil, het universele en het individuele."

Anna Verlinden is diversiteitsambtenaar bij de Federale Pensioendienst. Anna: “Ik werkte al een tijdje op de Pensioensdienst als dossierbeheerder, maar had zin in wat meer uitdaging. Ik heb me altijd al filosofische levensvragen gesteld, en waagde daarom de sprong naar de opleiding wijsbegeerte. Hoewel ik in het begin nog twijfelde over mijn kunnen, heb ik toch doorgezet. De liefde voor wijsheid is nooit meer weggegaan!”

Terwijl Anna studeerde, maakte het diversiteitsbeleid een opmars bij de overheid. “Ik mocht toen meteen aan de slag als diversiteitsambtenaar. Samen met mijn collega’s heb ik het diversiteitsbeleid op poten gezet. Met die timing had ik wel geluk.”

Wat houdt dat dan juist in, diversiteitsambtenaar zijn? Anna: “Ik probeer ervoor te zorgen dat personeelsleden van de Pensioendienst en de burgers gelijke kansen krijgen en dat ze niet gediscrimineerd worden. Dat doe ik door een beleid rond diversiteit uit te werken en deel te nemen aan werkgroepen. Een erg boeiende en creatieve job!”

Haar achtergrond in de wijsbegeerte komt daarbij goed van pas. “De thema’s uit mijn studie komen ook in mijn job terug: identiteit, gelijkheid en verschil, het universele en het individuele … Bovendien leerde ik tijdens mijn studie enkele filosofische vaardigheden: ten eerste leerde ik helder te communiceren over complexe thema’s, ten tweede ben ik erin getraind om schijnbaar eenvoudige zaken te problematiseren door het fundamentele ervan bloot te leggen. Zeker dat laatste is als diversiteitsambtenaar belangrijk: door vanzelfsprekendheden in vraag te stellen kan je bijvoorbeeld stereotypering anticiperen. ”