Oud-student Marc Depoorter: "Dankzij mijn opleiding wijsbegeerte kan ik op een structurele manier het denkproces van mijn leerlingen stimuleren."

Marc Depoorter is leerkracht rooms-katholieke godsdienst in het stedelijk onderwijs. Hij geeft les in het lager en in het middelbaar onderwijs. Marc was al godsdienstleerkracht in de lagere school toen hij startte aan zijn opleiding wijsbegeerte.

“Ik koos voor de opleiding wijsbegeerte uit persoonlijke interesse. Ik stelde me vragen als ‘Hoe kan en mag ik kijken naar de andere en de wereld?’ en ‘Kan ik invloed hebben op mijn omgeving?’. Door filosofie te studeren kreeg ik een structuur om met deze vragen om te gaan.”

Niet alleen op persoonlijk vlak was de opleiding wijsbegeerte een meerwaarde, ook in zijn job merkt Marc de voordelen: “Sinds ik een masterdiploma en een specifieke lerarenopleiding volgde, mag ik ook lesgeven in het secundair. Bovendien sta ik nu filosofischer voor de klas. De inhoud van mijn lessen heeft er meer diepgang door gekregen. Ik kan op een structurele manier het denkproces van mijn leerlingen stimuleren. Er is niets dat mij gelukkiger maakt dan dat leerlingen met mij meegaan in het kritisch benaderen van zin en onzin in de wereld.”