Oud-student Stefaan Van Brabandt: "De opleiding heeft me als mens gevormd en me ontvankelijker en opener gemaakt."

 

Stefaan Van Brabandt behaalde het diploma aan de theater- en muziekopleiding aan Studio Herman Teirlinck, maar besloot nadien nog een opleiding wijsbegeerte te volgen. “Dat is een oude droom van mij. Al van in mijn puberteit was ik geraakt door filosofie en verslond ik boeken van Schopenhauer, Nietzsche, Cioran … Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat ik alsnog wijsbegeerte heb kunnen studeren.”

Sinds hij in 2013 als master in de wijsbegeerte afstudeerde, kan hij zijn twee liefdes combineren: Stefaan maakt nog steeds tv, theater en schrijft boeken, maar geeft ze nu een filosofisch tintje. Stefaan: “Ik heb de neiging om wat me bezighoudt uit te dragen naar mijn publiek. Na mijn opleiding maakte ik zo de Canvas-reeks ‘Het voordeel van de twijfel’."

"Ik schreef ook twee filosofenmonologen voor theater – SOCRATES en MARX. Monologen van andere filosofen zullen nog volgen. Met mijn eigen theaterstructuur, vzw De Verwondering, maak ik ten slotte af en toe televisie of schrijf ik in opdracht van andere theatergezelschappen.”

De opleiding wijsbegeerte was niet alleen op professioneel vlak een verrijking: “De opleiding heeft me als mens gevormd en me ontvankelijker en opener gemaakt. Mijn wereld is groter en rijker geworden. Bovendien heb ik er nieuwe vrienden gemaakt en heb ik warme herinneringen aan het contact met de proffen.”