Waarom wijsbegeerte studeren in Antwerpen?

Zelf denken, lezen, schrijven en spreken staan in de opleiding wijsbegeerte aan UAntwerpen centraal. De bacheloropleiding geeft je een grondig basispakket vaardigheden en kennis om als filosoof complexe vraagstukken te behandelen. Eens je de denkmicrobe te pakken hebt, kan je je verder specialiseren in de masteropleiding.

Je studeert in een bruisende wereldstad. Toch kom je terecht in een gemoedelijke sfeer waarin wederzijds vertrouwen centraal staat. Omdat je les krijgt in kleine groepen, is er veel ruimte voor een persoonlijke aanpak. Zo krijg je de kans om in discussie te gaan met je medestudenten en met de docenten. Tegelijk zijn er veel mogelijkheden om je eigen filosofische interesses te onderzoeken en te ontplooien. Door het brede aanbod aan keuzeopleidingsonderdelen en de keuzevrijheid voor onderwerpen van taken, vorm je zelf het pad dat je van student tot filosoof maakt. Laat je verder verrijken via een internationale ervaring en door de vele internationale sprekers die op bezoek komen. 

Je kan kiezen tussen een voltijds of deeltijds (minor/major) traject; er is ook een voorbereidingsprogramma voor wie al een academische bachelor of master heeft en een apart traject voor werkstudenten in avondonderwijs

Je kan niet alleen doorstromen naar de masteropleiding, maar daarnaast of daarna ook naar de Edumaster wijsbegeerte  – er is een groeiende vraag naar filosofische leerkrachten in het secundair onderwijs! Of naar de Interuniversitaire Onderzoeksmaster – als je zelf academisch aan de filosofie wil bijdragen.

Smaakt dit naar meer en wil je nagaan of filosofie studeren iets voor jou is? Lees meer over de bacheloropleiding of ga onmiddellijk aan de slag!