"Het student-ondernemerschap is een leerrijk proces dat me zin geeft naar meer."

Amélie vertelt over haar ervaring met het student-ondernemerschap ...

Amélie: "Enkele jaren geleden nam ik samen met mijn vriend een plantaardige levensstijl aan. Ik merkte toen dat er geen tot weinig zoete alternatieven beschikbaar waren voor vegans. Het uitproberen van allerlei vegan kookrecepten had mijn interesse gewekt. Ik nam bijgevolg deel aan een vegan bake off en werd tweede. Mijn passie was geboren. Tegelijkertijd zag ik de vraag naar plantaardige dessertjes stijgen en ik zag daar een mooie kans in om mijn bakkunsten op de proef te stellen.

Via het studentondernemerschap werd het mogelijk om als starter kennis te maken met het veld. Die stap heb ik dan ook vorige zomer gezet. De combinatie van studeren en ondernemen is zeker niet te onderschatten, maar ik merk voor mezelf dat er een hele nieuwe boeiende wereld voor me opengaat. Het is een leerrijk proces dat me zin geeft naar meer. Zonder deze mogelijkheid had ik nooit de stap durven zetten om zelfstandige te worden. Er komt namelijk heel wat bij te kijken: sociale media onderhouden, groothandelaars contacteren, deadlines halen, een website bouwen.

Toch is het heel fijn om alles zelf te mogen uitproberen vanuit je eigen keuken. Je leert er ontzettend veel uit. Mensen kijken soms raar als ik vanalles uit mijn klein keukentje tevoorschijn tover, maar ik vind dat huisgemaakt liefdevoller en persoonlijker is. Als het daarnaast nog diervriendelijker is, maakt het nog beter voor het milieu. Ik hoop nog veel te mogen groeien en wie weet wat de toekomst me nog brengt."

Benieuwd naar het lekkers van Amélie? Ontdek het aanbod!