"Voor mij kwamen twee belangrijke zaken naar boven: combineren en plannen. Je leert snel prioriteiten stellen zodat de juiste zaken de nodige aandacht krijgen."

Frederik neemt ons mee in zijn wereld als student-ondernemer ...

Frederik: "Als student een onderneming opstarten is zeker niet evident, maar het brengt enorm veel kennis en ervaring met zich mee. De stap in het ondernemerschap was voor mij een geweldige nieuwe uitdaging die me ondertussen reeds tot tal van nieuwe kansen, opportuniteiten en inzichten leidde.

Toen één van de oprichters van Uni-Cycle mij benaderde om hun jonge studentenonderneming over te nemen was ik onmiddellijk zeer enthousiast. Ik sprak 2 vrienden aan waarmee ik samen al een tijdje op zoek was naar een stap in het ondernemerschap. We kwamen snel tot een akkoord en gingen aan de slag.

De eerste stap bij ondernemen is uiteraard een idee uitwerken, een concept waar een onderneming op gefundeerd wordt. Bij het opstarten van een onderneming komt bovendien heel wat kijken: de oprichting van een vennootschap, de boekhouding, de marketing, de partners, enzovoort. Al die zaken komen niet van de ene op de andere dag tot stand. En dat is net wat ondernemen tijdens je studies zo leerrijk maakt. Je leert gaandeweg in team werken, al deze zaken beter organiseren, problemen op een andere manier aanpakken, en bovendien levert het een extra bijverdienste op.

Het is uiteraard niet makkelijk om de focus goed te verdelen, studeren en ondernemen zijn beide fulltime bezigheden. Voor mij kwamen twee belangrijke zaken naar boven: combineren en plannen. Je leert snel prioriteiten stellen zodat de juiste zaken de nodige aandacht krijgen, ontspannen is hier soms ook belangrijk. Kortom, het is voor mij tot hier toe een fantastische ervaring geweest waar ik enorm veel motivatie kracht uit haal."