Ondersteuning voor elke student met ondernemersambitie

Heb je als student reeds een onderneming, of een idee dat je tot een bedrijf wil uitwerken? Aan de Universiteit Antwerpen kan je studeren en ondernemen optimaal combineren.

Elke student met ondernemersambitie kan een beroep doen op ondersteuning.

Met een vraag over ondernemen tijdens je studies, zoals:

  • Is ondernemen iets voor mij?
  • Hoe doe ik dat, studies en ondernemen combineren?
  • Wat kan UAntwerpen voor me doen om die combinatie mogelijk te maken? 

kan je terecht bij onze studentenbegeleider voor student-ondernemers Isabelle Yaramis.

Contact

Je kan een afspraak maken met Isabelle Yaramis via
Tel.
03 265 94 79

Speciaal statuut student-ondernemer

Ondernemende studenten kunnen aan de Universiteit Antwerpen ook het speciaal statuut van ‘student-ondernemer’ aanvragen. Zo geniet je van coaching, studieplanning en verschillende andere voordelen.

Het 'statuut student-ondernemer' binnen de universiteit is niet hetzelfde als het wettelijk statuut 'student-zelfstandige'. Het 'statuut student-ondernemer' binnen de universiteit helpt je wel om in aanmerking te komen voor het wettelijk statuut van student-zelfstandige.

Het statuut student-ondernemer aan de Universiteit Antwerpen geeft je recht op:

Doorverwijzing naar coaching afgestemd op jouw vragen

Deze coaching is gericht op Belgische ondernemingen en gebeurt door experts, verbonden aan de Universiteit Antwerpen, TAKEOFFANTWERP, VOKA of andere partners van UAntwerpen. 

Zo kan je als student-ondernemer bijvoorbeeld volledig GRATIS een traject met individuele coaching verkrijgen bij Bryo, de starterswerking van Voka – Kamer van koophandel Antwerpen-Waasland. Of je nu nog in de ideeënfase zit of al effectief bent opgestart, Bryo helpt je graag verder!

Alle coachingsessies zijn in het Nederlands.

Toegang tot werkplekken, vergaderzalen en deelname aan events

Daarnaast  bieden UAntwerpen en TAKEOFFANTWERP_ je toegang tot werkplekken en vergaderruimte en kan je deelnemen aan events op maat van ondernemende studenten.  

Bijzondere faciliteiten

Eénmaal erkend als student-ondernemer kan je bijzondere faciliteiten aanvragen voor onderwijs en/of examens bij de Dienst voor Studieadvies en Studentenbegeleiding.