Voordelen van het statuut student-ondernemer

Het statuut student-ondernemer aan de Universiteit Antwerpen brengt heel wat extra’s met zich mee. 

 1. Coaching op maat
  Als student-ondernemer aan de Universiteit Antwerpen kan je een beroep doen op de ondernemerschapscoach. Je kan bij deze coach terecht met inhoudelijke vragen rond het ontwikkelen van een idee, het beschermen van je intellectuele eigendom, het bedenken van een business model, het uitschrijven van een businessplan …

  Daarnaast kan je als student-ondernemer ook beroep doen op de diensten van VOKA, die een volledig coaching-traject op maat van starters uitwerkten en je zo helpen je eerste stappen te nemen als ondernemer.
   
 2. Experten-netwerk binnen de UAntwerpen
  De Universiteit Antwerpen heeft heel wat kennis in huis. Als student-ondernemer kunnen we je in contact brengen met de juiste contactpersoon voor jouw idee, product of bedrijf.
   
 3. Netwerk van geprivilegieerde partners en dienstverleners
  De Commissie Ondernemerschap van de Universiteit Antwerpen bouwt een netwerk op van geprivilegieerde partners en dienstverleners die jonge bedrijven kunnen bijstaan in hun verdere ontwikkeling. Deze dienstverleners verklaarden zich akkoord met een ethische gedragscode die studenten transparantie garandeert en het recht geeft om een second opinion te vragen.
   
 4. Workshops, skills sessies en events
  Gedurende het academiejaar organiseert de Commissie Ondernemerschap verschillende infosessies, workshops, skills sessies en events die je kunnen helpen om je ondernemerschapskennis aan te scherpen. Volg hiervoor zeker de nieuwsfeed op de linkedIn pagina van de Commissie Ondernemerschap. 
   
 5. Toegang tot werkplekken en vergaderruimtes
  Als student-ondernemer aan de Universiteit Antwerpen kan je gratis gebruik maken van de co-working spaces van TAKEOFFANTWERP, en kan je er ook (vergader)ruimtes reserveren (gratis tijdens de kantooruren, tegen verminderd tarief ’s avonds en in het weekend). Deze ruimtes zijn uitgerust met licht-, geluid- en audiovisueel materiaal, een spreekgestoelte, microfoons en geluidsboxen.
   
 6. Hulp bij studieplanning
  De eerstelijnsondersteuner voor student-ondernemers helpt je om je studieprogramma te optimaliseren voor jouw situatie. Contacteer de eerstelijnsondersteuner via het STIP.
   
 7. Bijzondere faciliteiten
  Als je het statuut van student-ondernemer aan de Universiteit Antwerpen verkrijgt, kan je ook gebruik maken van bijzondere faciliteiten voor onderwijs en/of examens, voor zover deze worden toegekend door jouw faculteit. Nadat je het statuut student-ondernemer aan de Universiteit Antwerpen hebt verworven, neem je zelf contact op met de Dienst voor Studieadvies en Studentenbegeleiding om je te registreren voor bijzondere faciliteiten. Let op: ook hier gelden verschillende deadlines. Tijdig registreren is dus noodzakelijk!

Wat biedt het statuut niet?

Het statuut student-ondernemer aan de Universiteit Antwerpen biedt je geen onmiddellijk fiscaal voordeel en zorgt er niet rechtstreeks voor dat je minder sociale bijdrage hoeft te betalen. Dit zijn voordelen die verbonden zijn aan het wettelijk statuut ‘student-zelfstandige’. Dit laatste dien je zelf aan te vragen bij je sociaal verzekeringsfonds.

Heb je het statuut student-ondernemer aan de Universiteit Antwerpen verkregen en ben je jonger dan 25 jaar? Dan voldoe je aan de voorwaarden gesteld aan het wettelijk statuut ‘student-zelfstandige’.