Van 23 tot 27 november 2020 organiseert de Dienst Internationale Samenwerking een virtuele Buitenlandweek. Tijdens deze week stellen we het buitenlandaanbod van de UAntwerpen voor.

Internationale uitwisselingen zijn door de coronacrisis niet vanzelfsprekend, maar we vertrouwen erop dat de situatie op termijn zal verbeteren en dat de uitwisselingen in 2021-2022 met minder beperkingen zullen kunnen plaatsvinden.

Op de website krijg je een overzicht van de verschillende diensten en faculteiten die je wegwijs maken in het buitenlandaanbod tijdens je UAntwerpen studie en je voorbereiden op een buitenlands avontuur.

  • ​De faculteiten stellen hun aanbod voor binnen je opleiding: uitwisseling binnen Europa via Erasmus, uitwisselingen in de rest van de wereld, zomerscholen, en meer.
  • Bij de dienst internationale samenwerking kan je terecht voor info over beurzen, deadlines voor aanvragen, zomerscholen aan de UAntwerpen, een buitenlandse stage na je studie en andere praktische informatie
  • AIESEC: bij deze studentenvereniging kan je terecht voor info over stages en vrijwilligerswerk in het buitenland.
  • USOS: een aanbod van unieke ervaringen in het buitenland via exposures en stages in het Zuiden.
  • Linguapolis: het talencentrum van de UAntwerpen biedt een resem taalopleidingen aan. Een ideale voorbereiding voor je verblijf in het buitenland.
  • ALTISSIA biedt online taalcurssussen aan voor studenten van UAntwerpen. De talen die je kan volgen zijn Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans.