Side header image

Jobmogelijkheden

  • Deze jobmogelijkheden zijn enkel van toepassing voor wie het masterdiploma behaald heeft.

In nagenoeg alle domeinen van de techniek heb je elektronica en ICT broodnodig. Waar computers worden toegepast en met elkaar verbonden, waar de telecommunicatie hoogtij viert, waar multimedia het hoogste woord voert, waar er elektronische apparatuur moet worden ontwikkeld en hersteld, daar word jij verwacht.

Een greep uit het jobgamma

Omdat ICT’er een knelpuntberoep is, ben je met jouw diploma elektronica-ICT op zak erg gewild op de arbeidsmarkt. Je kan aan de slag als elektronicus die autonoom of in dienstverband aan elektronische apparaten, systemen en installaties sleutelt. Je komt terecht:

  • in technisch-commerciële functies, als programmeur of ontwerper
  • in een technische dienst-na-verkoop als servicetechnicus voor multimedia-apparatuur of industriële elektronische systemen
  • bij een dienst productieondersteuning als verantwoordelijke voor de controle en afregeling van elektronische eindproducten
  • in een telecommunicatiebedrijf voor vaste en mobiele communicatie
  • op een ontwerpafdeling als assistent-ontwikkelaar en voor het uitvoeren van testen
  • bij autofabrikanten in test- en ontwikkelingscentra
  • in expertisebureaus.
  • Je start gewoon je eigen zaak op!

In Vlaanderen

Vlaanderen biedt ruime tewerkstellingsmogelijkheden aan elektronici en ICT-ers. Denk maar aan grote bedrijven zoals Barco, Philips, Mutoh, Siemens, Picanol, Belgacom, Alcatel-Lucent, EADS, Televic, IMEC, Mobistar, Transics, Tyco Electronics, Telindus,...
 
Omdat elektronica en ICT in elk vakgebied zijn doorgedrongen, beperken de tewerkstellingsmogelijkheden zich niet tot zuiver elektronische bedrijven. Zin in een job bij SIDMAR, WVEM, Electrabel of De Lijn?
 
Ook in het bankwezen en de dienstensector vind je veel ICT-ers terug.

Onderwijs

Wil je graag lesgeven in het secundair onderwijs? De educatieve master bereidt je voor op een baan als leraar. Ofwel volg je de educatieve master (afstudeerrichting STEM) meteen na de bachelor industriële wetenschappen. Ofwel kies je na de master industriële wetenschappen voor een verkorte educatieve master wetenschappen en technologie.

Onderzoek

Aan de universiteit kan je de wereld van onderzoek en spitstechnologie induiken. Dat kan fundamenteel, maar zeker ook toegepast onderzoek zijn. Een carrière aan de universiteit begin je met een doctoraatsopleiding.