Side header image

Bachelor in de architectuur

Studenten architectuur winnen eerste prijs op 'XII Hours'

Met ‘The creation of degentrification’ slepen architectuurstudenten Aline De Bruyne, Dieuwke Cappaert, Lisa Molemans en Kim Roebroeks de eerste prijs in de wacht op ‘XII hours’, een 12 uur durende ontwerpwedstrijd georganiseerd door Existenz (KU Leuven).

Met hun ontwerp stellen Aline, Dieuwke, Lisa en Kim het steeds willen creëren en toevoegen vanuit het oogpunt voor vooruitgang in vraag: kan vooruitgang voortkomen uit wat al bestaat? De studenten plaatsen met hun ontwerp al het bestaande onder een stolp. En dat werd gesmaakt. Ze werden door de jury geselecteerd uit meer dan 70 deelnemers in 20 teams en gingen naar huis met een geldbedrag van 200 euro. De geldprijs werd geschonken door Vectorworks. Daarnaast kregen de studenten ook een jaarabonnement op Architectuurmagazine A+.

XII Hours
Het thema van de wedstrijd was ‘student als katalysator van gentle gentrification’. Studenten leven immers in een eigen bubble, afgezonderd op de campus, terwijl de stad aan een razend tempo een multiculturele entiteit wordt. De vraag die de ontwerpwedstrijd voorlegde: hoe kunnen studenten meewerken aan een grotere sociale mix, vertrekkend vanuit de eigen leefwereld? Het antwoord moest een conceptueel idee worden, een manifest in de vorm van een poster.

Meer info

The creation of degentrification


The creation of degentrification

Winnende studenten