Side header image
Joris bepaalt mee de toekomst

Joris bepaalt mee de toekomstJoris bepaalt mee de toekomst

"Biochemische inzichten zorgen voor een beter leven. Zo ontwikkel ik nu samen met onderzoekers een biosensor die helpt in de strijd tegen resistente bacteriën."

Ik ben blij dat ik biochemie en biotechnologie studeer omdat ik hierdoor beter begrijp wat er aan de basis ligt van het leven zoals wij het kennen. Ik leer ook hoe biochemische inzichten toegepast worden om ons leven gemakkelijker te maken. Ten slotte bouw ik een brede wetenschappelijke basis op, die me van dienst zal zijn, waar ik later ook terechtkom.

Ik studeer graag aan de Universiteit Antwerpen omdat er veel belang gehecht wordt aan inzichten verwerven. We leren hoe de individuele vakken verbonden zijn in een coherent verhaal. Bovendien zorgt de universiteit voor een gezond evenwicht tussen theorie en praktijk, zodat we helemaal  voorbereid zijn op de arbeidsmarkt.

Ik vind Antwerpen een leuke (studenten)stad omdat er een grote variëteit is aan studentenactiviteiten. Er is vaak zoveel te doen, dat het moeilijk is om te kiezen. Het loont ook de moeite om eens naar evenementen te gaan die niet meteen in de buurt van je campus liggen.

Ik bepaal mee de toekomst, want biochemische inzichten leggen het grondwerk voor een beter leven. Zo ontwikkel ik nu met een team van KU Leuven een biosensor die helpt in de strijd tegen resistente bacteriën en bijwerkingen voorkomt.

Welke tip wil je geven aan toekomstige studenten?

Als je een studiekeuze maakt, is het verstandig het studieprogramma van een opleiding te bekijken en de cursusinformatie van de vakken al eens door te nemen. Wees ook niet bang om van het studentenleven te proeven, maar pas op dat je leerkrediet er niet te hard onder lijdt.

Kom naar de Infodagen