Side header image

Bachelor in de industriële wetenschappen: bouwkunde - profiel

Jij

  • Ben jij een man of vrouw van de werf?
  • Lijkt het je iets om mee een gebouw, een weg of een brug vorm te geven? 
  • Wil je werfleider, tekenaar, studie-ingenieur of calculator worden? 
  • Heb je er altijd al van gedroomd je eigen bouwbedrijf op te richten?

Als je technologie met creativiteit wil verzoenen, als je bouwkundig inzicht wil krijgen in vastgoed- en  infrastructuurprojecten, en als je bovenal interesse hebt in duurzaam bouwen, dan is deze opleiding beslist iets voor jou! 

Je opleiding

Als ingenieur bouwkunde sta je met je voeten in de praktijk, of beter: in de bouwputten waaruit straks nieuwe huizen verrijzen, of kantoren, shoppingcentra, voetbalstadions, wegen, tunnels en bruggen.

Die constructies hebben allemaal stevige steunbalken nodig en een structuur die de tand des tijds doorstaat. Dat wordt jouw werk. Dat die gebouwen moderne en duurzame materialen bevatten en volgens innovatieve constructietechnieken werden neergezet, komt door jou.

In deze opleiding ga je problemen analytisch te lijf en graaf je naar de fundamenten van een vraagstuk. Maar je houdt het niet bij theorieën en principes. Jij wil ze toepassen, in de praktijk brengen en testen. Daarin word jij als toegepaste wetenschapper een kei.

Je toekomst

Met dit bachelordiploma op zak heb je aan de Universiteit Antwerpen binnen dit vakgebied rechtstreeks toegang tot de master in de industriële wetenschappen: bouwkunde.

Er is momenteel een chronisch tekort aan technologische hooggeschoolden, dus met een masterdiploma op zak is er werk te over. 

  • Als bouwkundige kan je straks aan de slag als werf- of projectleider. Je speelt met je technische vaardigheden en je oog voor veiligheid, kwaliteit en milieu een cruciale rol, of
  • Je wordt ontwerpingenieur of stabiliteitsingenieur en je tekent nieuwe constructies die ruimtelijk, functioneel én economisch verantwoord zijn, of
  • Je verzilvert al je technische bagage in een commerciële rol. 

Wil je later lesgeven? Dan is de educatieve master (afstudeerrichting STEM) voor jou ideaal.