Side header image

Bachelor in de conservatie-restauratie

Rabab bepaalt mee de toekomst

Rabab bepaalt mee de toekomstRabab bepaalt mee de toekomst

"Deze unieke richting combineert natuur-, kunst- en cultuurwetenschappen met het onderzoek van historische objecten."

Ik studeer graag conservatie-restauratie omdat het een unieke richting is in Vlaanderen. De combinatie natuur-, kunst- en cultuurwetenschappen samen met het onderzoeken van historische objecten wordt nergens anders op academisch niveau aangeboden.

Ik studeer graag aan de Universiteit Antwerpen omdat ik altijd omringd ben door het rijke en gevarieerde culturele erfgoed van de stad. Ik woon bovendien in Antwerpen, dus studeren in mijn eigen stad heeft alleen voordelen voor mij.

De Infodagen vond ik interessant omdat ik er een beter zicht kreeg over de verschillende opleidingen. Zo werd het makkelijker om de juiste studiekeuze te maken. Bij de opleiding conservatie-restauratie kon je zelfs een kijkje nemen in de labo’s.

Ik bepaal mee de toekomst want ik draag bij aan het voortbestaan van erfgoed in de toekomst, door bestaande technieken te perfectioneren en nieuwe te ontwikkelen. Zo zullen ook toekomstige generaties nog de kans krijgen om getuigenissen uit het verleden te waarderen.

Welke tip wil je graag geven aan toekomstige studenten? Zorg ervoor dat je goed met je docenten communiceert en begin tijdig aan opdrachten en met studeren.

Kom naar de Infodagen