Side header image

Jobmogelijkheden

  • Deze jobmogelijkheden zijn enkel van toepassing voor wie het masterdiploma behaald heeft.

Meer dan ooit liggen industrieel ingenieurs chemie en biochemie aan de basis van onzichtbare, maar levensbelangrijke vernieuwingen in onze maatschappij, en hebben ze de tools in handen om onze wereld milieuvriendelijker en veiliger te maken. Met je masterdiploma op zak en dankzij onze uitstekende samenwerking met bedrijven gaan heel veel deuren open. Je gaat aan de slag als procesingenieur, researchingenieur, commercieel ingenieur,…

Chemische industrie

Je vindt heel gemakkelijk een job in de chemische industrie: de petrochemische sector, de staalnijverheid, de kunststoffensector, de meststoffenproductie. Je stuurt er de diverse processen en voert analyses uit met behulp van de meest gesofisticeerde apparatuur. Ook een baan als technisch-commercieel afgevaardigde in chemische producten of analyseapparatuur behoort tot de mogelijkheden. Misschien kom je wel in een studiebureau terecht.

Industriële biochemie

Met een master Industriële wetenschappen Biochemie werk je bijvoorbeeld in de sector van de levensmiddelentechnologie, zoals de zuivel-, de vlees- en de drankenindustrie. Je stuurt er de processen en analyseert en controleert zowel de grondstoffen als de halffabrikaten en de eindproducten. Of wat denk je van een job in de industriële biochemie, de geneesmiddelensector, de bioplastics-industrie, de bio- of fermentatietechnologie of gentechnologie?

Lucht, bodem en afvalwater

De milieusector met lucht- en afvalwaterzuivering en bodemsanering biedt eveneens kansen als procesingenieur, researchingenieur of commercieel ingenieur. 

Onderwijs

Wil je graag lesgeven in het secundair onderwijs? De educatieve master bereidt je voor op een baan als leraar. Ofwel volg je de educatieve master (afstudeerrichting STEM) meteen na de bachelor industriële wetenschappen. Ofwel kies je na de master industriële wetenschappen voor een verkorte educatieve master wetenschappen en technologie.

Onderzoek

Aan de universiteit kan je de wereld van onderzoek en spitstechnologie induiken. Dat kan fundamenteel, maar zeker ook toegepast onderzoek zijn. Een carrière aan de universiteit begin je met een doctoraatsopleiding.