Side header image

Bachelor in de industriële wetenschappen: chemie - profiel

Jij 

  • Hou je van experimenteren?
  • Werk je graag in een labo?
  • Ben jij een man of vrouw van (bio)chemische processen op grote schaal?
  • Wil je onze wereld milieuvriendelijker en veiliger maken? 

Een industrieel ingenieur Chemie of Biochemie in spe is daarnaast ook nog ordelijk en verantwoordelijk én heeft oog voor veiligheid en milieu. Beantwoord je aan deze eigenschappen? Dan is deze opleiding misschien iets voor jou.

Je opleiding

  • De zeep waarmee je je handen wast? Chemie!
  • De lak op je auto? Chemie!
  • De samenstelling van diesel? De technologie voor afvalverwerking en recyclage? Chemie, chemie en chemie! 

De bacheloropleiding Industriële Wetenschappen Chemie is een academische én toepassingsgerichte opleiding met nadruk op praktisch werk. Je gaat problemen analytisch te lijf en graaft naar de fundamenten van een vraagstuk. Die theoretische kennis zet je om in toepassingen. Je leert hoe chemische processen in elkaar zitten en je past die kennis toe in verschillende domeinen. 

Je toekomst

Met dit bachelordiploma op zak heb je aan de Universiteit Antwerpen binnen dit vakgebied rechtstreeks toegang tot:

Er is momenteel een chronisch tekort aan technologische hooggeschoolden, dus met een masterdiploma op zak is er werk in overvloed!
 
Als industrieel ingenieur chemie of biochemie vind je in Vlaanderen geen boeiendere stad dan Antwerpen. De haven is je speelterrein, vol chemiereuzen en hoogtechnologische ondernemingen. Veel ingenieurs chemie of biochemie komen dan ook in de Antwerpse haven terecht.
 
Maar ook daarbuiten heb je keuze te over: petrochemie, farmacie, milieutechnologie, kunststoffenindustrie, voedingsmiddelenindustrie, bodemsanering, enzovoort. 

Wil je later lesgeven? Dan is de educatieve master (afstudeerrichting STEM) voor jou ideaal.