Side header image

Bachelor in de interieurarchitectuur

Ilse bepaalt mee de toekomst

“Ik ben de ontwerper van morgen die de toekomst vandaag al leert begrijpen.”

Interieurarchitectuur studeren aan UAntwerpen

Bij interieurarchitectuur sta je dicht bij je proffen en coaches waardoor je je erg betrokken voelt en er een open dialoog mogelijk is. Je wordt niet gezien als een nummer, maar als een individu. Je kan je creativiteit kwijt en je wordt zo goed mogelijk voorbereid op het echte werk.

UAntwerpen creëert daarnaast een aangename sfeer voor de studenten. Er wordt naar je geluisterd en er zijn vele voorzieningen ter beschikking. Zo kan je ook sporten en cultuur opsnuiven binnen de universiteit.

De Campus Mutsaard ligt midden in het centrum én het centrum van het studentenleven. Antwerpen is een bruisende en levendige stad op elk moment van de dag en heel het jaar door. Het is een grootstad die veel te bieden heeft, ook als niet-student. Er zijn meer bezienswaardigheden en events dan tijd om er naartoe te gaan.

Modulesysteem

Het modulesysteem is een restant van toen de opleiding nog een hogeschoolopleiding was. Ik ben groot voorstander van het systeem omdat we ons zo voor een aantal weken kunnen focussen op een opdracht en onderwerp, in plaats van dat er meerdere tegelijkertijd lopen. Zo krijgen we nog meer de kans om echt in detail te gaan.

Focus op de mens

Als interieurarchitect ontwerp je voor de mens. Die staat natuurlijk centraal binnen de opleiding, maar ook het volledige vakgebied waarin wij terecht zullen komen. Er wordt altijd vertrokken vanuit het idee om het voor de mens zo aangenaam mogelijk te maken. Eenmaal afgestudeerd en met een aantal jaren beroepservaring zou ik graag een eigen bureau oprichten. Mijn droom is als zelfstandige interieurarchitecte woningen te ontwerpen voor particulieren. Zo sta je dicht bij de klanten en kan je ze een thuis geven die zij verdienen.

Evenwicht tussen theorie en praktijk

Er is bovendien een goed evenwicht tussen de theorie en praktijk. Tijdens de theorielessen legt de prof of docent steeds de link naar de praktijkopdracht die loopt. Dat maakt dat je de theorie direct kan toepassen in de praktijk. Je leert op korte termijn meer over specifiekere onderwerpen en zo blijven ze ook beter hangen.

Ik bepaal mee de toekomst

Ik ben de ontwerper van morgen die de toekomst vandaag al leert begrijpen. Ik leer niet alleen huizen schetsen, maar ook wat ik kan doen om van onze wereld een betere plek te maken. Ook als interieurarchitect bepaal ik mee het uitzicht van onze maatschappij.

Tip voor toekomstige studenten

Geniet van je studententijd! Ze zeggen wel meer dan eens dat het de mooiste tijd van je leven is. Neem dus zeker ook tijd om je te ontspannen. Je engageren in een studentenvereniging of in de studentenraad, op Erasmus gaan, een studentenjob doen. Het zijn ook die ervaringen die helpen bij je persoonlijke ontwikkeling.