Side header image

Bachelor in de interieurarchitectuur

Jan Geysen

"De opleiding interieurarchitectuur in Antwerpen vormde de basis van mijn ruimtelijk inzicht en ontwerpen. Maar ook mijn brede interesse in (interieur)architectuur werd er aangewakkerd. In de praktijk is een onophoudelijke verdere zelfontwikkeling vereist, gedreven door je passie voor het vak. Ambitie is een drijfveer die je toelaat te bepalen wat je wil bereiken.

Luisteren naar de wensen van de opdrachtgever, hier in team een visie voor ontwikkelen en dan het resultaat gerealiseerd zien, dat is voor mij de grootste voldoening die ik uit dit beroep haal!" 

Na zijn studies interieurarchitectuur deed Jan Geysen ervaring op bij verschillende bureaus in Antwerpen. Nadien trok hij naar Amsterdam om er bij het creatieve bureau 'Inside Outside' van de Nederlandse ontwerpster Petra Blaisse te werken.
In 2003 richtte hij zijn eigen bureau 'PUUR interieurarchitecten' op waar hij sindsdien met een klein team aan zeer uiteenlopende opdrachten werkt in België en Nederland. Enkele recente voorbeelden zijn: het Universiteitsrestaurant 'Lodewijk' in Utrecht, het Library Learning Center en Brug voor de Universiteit van Amsterdam, een museale inrichting voor de Bastionruimte voor de dienst archeologie van de stad Antwerpen en de Scandinavische Conceptstore 'Moose in the City' in Antwerpen. PUUR interieurarchitecten viel al herhaaldelijk in de prijzen. In 2009 verscheen het boek 'PUUR interieurarchitecten', uitgegeven door Stichting Kunstboek. In 2012 werd Jan Geysen verkozen als bestuurslid van ECIA, de Europese Raad voor Interieurarchitecten en is sindsdien ook toegetreden tot het bestuur van het AinB, de Belgische Associatie voor interieurarchitecten. In september 2015 werd Jan Geysen in Oslo verkozen tot vicevoorzitter van ECIA.

Jan Geysen foto