Side header image
Anne bepaalt mee de toekomst

Anne bepaalt mee de toekomstAnne Leysens

• Anne Leysens
  • 21 jaar
  • Woont in Deurne
  • Studeert rechten

"Als rechtenstudent bepaal ik mee de maatschappij van de toekomst."

Getuigenis

Ik ben blij dat ik rechten studeer omdat ik zo kan meebouwen aan de maatschappij van de toekomst. Met mijn diploma rechten heb ik een ruime basis waarmee ik nog veel richtingen uit kan.

Ik studeer graag aan de Universiteit Antwerpen omdat diversiteit centraal staat. De universiteit is open en verwelkomt studenten uit alle lagen van de maatschappij. Daarnaast krijg je alle kansen om buiten je studie nog andere capaciteiten te ontwikkelen. Zo krijgen studentenverenigingen een goede ondersteuning.

Ik vind Antwerpen een leuke (studenten)stad omdat mensen van verschillende nationaliteiten er samenkomen. Hierdoor is Antwerpen een open stad met een hoge graad van verdraagzaamheid. Als geboren en getogen Antwerpenaar ben ik hier erg fier op. Ik kan hier zijn wie ik wil zijn!

Ik bepaal mee de toekomst want in mijn rechtenstudie gaat veel aandacht uit naar de maatschappij en het dagelijks leven. Ik word klaargestoomd voor een waaier van beroepen waarmee ik de toekomst kan bepalen.

De Infodagen vond ik interessant omdat ik er voor het eerst in contact kwam met professoren en studenten. Zo kreeg ik een goed beeld van de opleiding rechten en wist ik wat mij te wachten stond. Ik hoorde er ook over de verkenningsdagen, een van de leukste weekends van mijn leven!

Welke tip wil je geven aan toekomstige studenten? Leer veel mensen kennen en beperk je vriendengroep niet tot alleen mensen uit je eigen richting. Word actief lid van een studentenvereniging, of engageer je voor bijvoorbeeld de Studentenraad … Zo wordt je studentenleven rijker en leer je skills waar je anders pas in je latere carrière mee in contact komt!

Kom naar de Infodagen