Activiteiten tijdens opleiding geschiedenis

Tijdens je opleiding geschiedenis word je omringd door professoren die vol passie vertellen over hun onderzoek en expertise. Daarnaast verruimen meeslepende gastsprekers je blik op het verleden.

Geschiedenis studeren aan de Universiteit Antwerpen doe je echter niet alleen in de aula: op studietrip, in binnen- en buitenland, beleef en onderzoek je zelf de gevolgen van historische gebeurtenissen.

Voor de ideale mix van studiehulp en het studentenleven zit je bij Klio goed, de studentenvereniging van het Departement Geschiedenis.

 

Middeleeuwse staatsvorming leren door te gamen

De studenten uit de derde bachelor geschiedenis leren al spelenderwijs over middeleeuwse staatsvorming door het strategiespel Europa Universalis IV. Dit kadert in de lessen 'Middeleeuwen: politiek en instellingen' van prof. Jeroen Puttevils. Lees meer over hoe geschiedenisstudenten leren door een computerspel.

'Ik had nooit gedacht te tuinieren in een opleiding geschiedenis!'

Bachelorstudenten geschiedenis doen in het keuzeopleidingsonderdeel Ecologische geschiedenis op historisch verantwoorde wijze aan tuinieren voor het project Hofstad. Zij leren in de praktijk over stadslandbouw, vroeger en nu.

De moestuin ligt vlak naast Gebouw R op de Stadscampus en is verdeeld in drie 'tijdzones': laat-middeleeuwen, achttiende eeuw en Tweede Wereldoorlog. In elk deel verzorgen de studenten gewassen die typisch zijn voor de gekozen tijdperiode. Bovendien moeten ze het stellen met ouderwetse handwerktuigen.

Voor studenten met groene vingers!